krachtbal Mechelen-PJ Kaulille B, 17/11/2007 - 20:00

Wedstrijdgegevens
Datum: 
17/11/2007 - 20:00
Competitie: 
provincie Limburg/Oost-Vlaanderen/Antwerpen
Thuisploeg: 
krachtbal Mechelen
Thuisploeg score: 
24
Uitploeg: 
PJ Kaulille B
Uitploeg score: 
16

Mechelen kan nog winnen

Mechelen is er in geslaagd de eerste match van de terugronde met ruime cijfers te winnen. Reeds weken werd er naar deze match uitgekeken. In de heenronde won Mechelen zijn uitwedstrijd tevens tegen deze ploeg. Het zou in de heenronde bij die eerste en enige overwinning blijven. De tegenstander Kaulille B is echter onvoorspelbaar, te voorbarige vreugdekreten werden dan ook niet toegelaten.

Het was moeilijk, voor de talrijk opgekomen supporters, om zich te bedwingen. Terwijl Roel “hoe is ’t vanavond match?” nog met een pak friet in de zetel voor t.v. zat, begonnen Jan, Niko, Govert en Johan aan de wedstrijd. En het moet gezegd, het terrein mocht er zijn. Waarvoor een speciale dank aan Tine, de sportverantwoordelijke van de Nekker, die maandagmorgen 19/11 eens een positieve mail in haar Inbox zal vinden. Geen gevraag en subtiel geklaag, maar een welgemeend dank u. Voor de herstelling van de verlichting, waardoor het veld nu helemaal zichtbaar was, voor het wegruimen van de bladeren, waardoor de lijnen nu helemaal zichtbaar waren, voor de ruime kleedkamers. Dank u Tine, dank u (allemaal samen). Maar ook een speciale dank aan de federatie, van wie we een degelijke wedstrijdbal mochten lenen, in afwachting van de levering van onze in de zomer bestelde nieuwe krachtbal, die echter te lijden heeft onder de aanslepende regeringsonderhandelingen. Dank u federatie, dank u (allemaal samen). En een welgemeende dankjewel aan Dries, die zijn enigste vrije avond deze maand kwam vulde met het komen kijken naar de match, en die dan maar ineens een gelegenheidsscheidsrechtersfluitje in de mond geduwd kreeg. Dank u Dries, dank u (allemaal samen). En uiteraard dank u aan de supporters, die de ijzige kou trotseerden om ons sporadisch een woord van warmte toe te werken. Dank u supporters, dank u (allemaal samen).  Tot daar de randvoorwaarden.

Gezien deze alvast meevielen, liep ook het spel naar wens. De Mechelaars hadden in de eerste helft duidelijk de bovenhand, wat resulteerde in een 12-5 ruststand. De aanvallen waren zuiver, de meeste laatste worpen waren doel, er werden amper fouten gemaakt. Mechelen was dus goed bezig. Een poging om de grootste speler (en tevens hardste werper) van Kaulille onschadelijk te maken, lukte slechts gedeeltelijk. Theo nam even rust maar kwam ons nadien terug het vuur aan de schenen leggen.  

De tweede helft startte moeizaam, onze verdediging haperde en de aanvallen waren niet succesvol. Mechelen moest zelfs enkele punten prijsgeven en zag zijn voorsprong verkleinen tot 4 punten. Te weinig om op onze lauweren te gaan rusten, Mechelen besefte dit en slaagde er tijdig in terug het spel onder controle te houden. De voorsprong werd geleidelijk aan terug uitgebouwd.  Einduitslag was 24 - 16.

Voor Mechelen speelden en scoorden Niko Geens (2 punten), Jan Bryssinck (3 punten), Roel Gooris, Govert Muyldermans, Johan Muyldermans (19 punten).