krachtbal Mechelen-HO Grote Brogel, 05/01/2008 - 20:00

Wedstrijdgegevens
Datum: 
05/01/2008 - 20:00
Competitie: 
provincie Limburg/Oost-Vlaanderen/Antwerpen
Thuisploeg: 
krachtbal Mechelen
Thuisploeg score: 
14
Uitploeg: 
HO Grote Brogel
Uitploeg score: 
16

Spanning tot op het einde

Krachtbal Mechelen is de eerste match na de winterstop sterk begonnen, maar kon dit spijtig genoeg niet omzetten in een overwinning. In een spannende match verloren de Mechelaars nipt van Grote Brogel.

Grote Brogel, toen we deze ploeg twee jaar geleden als tegenstander hadden, was iedereen er gerust in. Dat waren die nieuwelingen, een heleboel enthousiaste spelers die echter nooit konden winnen. In de heenronde dachten we dit ook, in twee jaar zou er toch niet zoveel veranderen. En toen werd het 30 – 11…voor Grote Brogel. Een verwittigd ezel is er twee mannen waard en stoot zich bijgevolg geen zeven keer tegen dezelfde steen, dus Mechelen nam deze terugmatch alvast serieus. Ondanks de liters alcohol, calorierijke warme hapjes, schuimwijn en goedkope champagne, peperzout en andere vettige chips, zware dessertjes en straffe pousse-cafékes die nog in de maag rondzwommen, waren we er klaar voor. Roel moest wegens bovenstaande elementen, in combinaties met een chineeske, spijtig genoeg forfait geven. Dennis en Niko waren bovengenoemde elementen diezelfde avond nog tot zich aan het nemen. Bijgevolg waren we net met 4 spelers: Govert, Jan, Ruben en Johan.

En toch waren we er klaar voor. Ruben had net voor de match nog even de spelregels doorgenomen, kwestie van mee te kunnen. En het begon allemaal goed, de Mechelaars boden danig weerstand tegen Grote Brogel. De wedstrijd verliep gelijkopgaand, bij de rust was het dan ook 7 - 8. Er had meer ingezeten, Johan slaagde er niet in de doelworpen in de juiste hoek te plaatsen, en ook het toetsen lukte nog niet al te vlot. Jan had daarentegen wel scherpe worpen, hij waande zich duidelijk nog op de zwarte piste en vond steeds de nodige ruimte. Ruben ging er alvast voor, en dook naar elke bal die zijn richting uitkwam. Soms wat onhandig, zo met de spelregels in de hand, waardoor er af en toe nog enkele beginnersfoutjes eigen aan een professional naar boven kwamen. We waren dan zeker tevreden met deze ruststand. We probeerden de tegenstanders nog te verschalken met wat belegen bier tijdens de rust, doch zij verkozen het klassieke water. Poging mislukt.

De tweede helft startte iets moeizamer, Grote Brogel liep tot 5 punten uit. Geremd door een stevige regen vochten de Mechelaars terug en legden Grote Brogel het vuur aan de schenen. De doelworpen lukten beter, het doorstoten ook, zodoende vermeden we een nieuwe afgang. We naderden zelfs tot op 1 punt.

Dankzij mooie rugworpen van Govert kon de kloof verkleind worden, maar Grote Brogel hield stand, de einduitslag was 14 - 16. Voor Mechelen speelden en scoorden Johan Muyldermans (6 punten), Govert Muyldermans (7 punten), Jan Bryssinck (1 punt), Ruben Vandamme.