KBC Overpelt-krachtbal Mechelen, 13/01/2008 - 10:00

Wedstrijdgegevens
Datum: 
13/01/2008 - 10:00
Competitie: 
provincie Limburg/Oost-Vlaanderen/Antwerpen
Thuisploeg: 
KBC Overpelt
Thuisploeg score: 
17
Uitploeg: 
krachtbal Mechelen
Uitploeg score: 
25

Krachtbal Mechelen kan nog winnen

Redacteur en tegelijkertijd voorzitter zijn, ’t is geen gemakkelijke taak. Als voorzitter heb ik de taak onze club te promoten en de spelers te motiveren. De club eens positief beeld geven naar de buitenwereld is een belangrijke taak, wat ik ook tracht te doen. De spelers motiveren en stimuleren in datgene ze doen, hoe klein ook, is ook van groot belang. Het ietwat verbloemen van artikeltjes is een eevoudig middel om het bovenstaande te doen. Het gebruiken van een uitzonderlijke invalshoek, de slechte punten verdoezelen en de goede punten uitvergroten zodat de talloze nederlagen eigenlijk gewoon overwinningen zijn. ’t Is een vrij eenvoudige taak, het went wel en op den duur kan je niet anders meer. De spelers tevreden want ze voelen zich gerespecteerd, de maatschappij tevreden want Mechelen lijkt een straffe club.

En de lezers weten het wel te appreciëren.  Maar wat doe je als je dan nog eens echt wint, hoe moeten we dat dan in een artikel weergeven, zonder dat de mensen bij na de eerste alinea zeggen “jaja ze hebben weer verloren maar ze durven het niet zeggen.” Daarom wil ik toch voor alle duidelijkheid zeggen. Het is geen grap, het is niet gelogen, het is niet verbloemd en positiever gezegd dan het echt wel is, het is de waarheid, de enige echte waarheid:  

Krachtbal Mechelen is tegen Overpelt gewonnen!Afgelopen weekend!Op verplaatsing!Tegen Overpelt!In Limburg! 

 

Lag het aan de bakker, we kozen eens een andere en de koeken waren lekker? Lag het aan de auto, die ons vlotjes naar Overpelt loodste zodat we ruim een half uur konden opwarmen? Lag het aan de langste toog van Diest, die Dave een hele nacht bezig gehouden had? Lag het aan het lenteweer?  

Niets van aan, het lag gewoon aan volgende zaken.  

 

Mechelen startte overweldigend.

Van in de eerste minuut gaven we het beste van onszelf, we scoorden aan de lopende band, terwijl Overpelt nog aan het warmlopen was hadden ze al zes doelpunten tegen gekregen. 1 – 6 lazen we al snel op het scorebord?  

 

We speelden consequent

We hielden permanent een hoog tempo aan, hoe vermoeiend soms ook. We zwakten niet af, we bleven alles geven, de klassieke dip in de tweede helft bleef daardoor tot een minimum beperkt.  

We gooiden ver.

Op enkele uitzonderingen na raakten we na mooie eerste en tweede worpen van Govert en Niko ruim over de middenlijn en meestal dicht tegen de vrijworplijn, zodat afwerken door Johan heel wat eenvoudiger werd.  

De derde worpen waren strak.

Afwerken was dan ook heel wat eenvoudiger, werpen van aan de vrijworplijn geeft heel wat meer mogelijkheden. De meeste doelkansen werden dan ook omgezet in doelpunten, een mooi resultaat. De doelworpen waren strak en hard en daardoor onhoudbaar 

Er was een sterke barrage.

Den Dave, die zijn eerste volledige match speelde en ineens tot barrage gepromoveerd werd, deed dit meer dan behoorlijk?. Heel wat aanvallen van Overpelt werden afgeremd zodat hun doelworpen van verder moesten komen.  

We gaven onze voorsprong niet uit handen.

Een ander mankementje van Mechelen is dat we onzer voorsprong wel eens uit handen geven. Niets was minder waar. Bij rust stonden we 7 punten voor: 6 – 13. Afgezien van een klein dipje waardoor de koof verkleind werd tot 5 punten, hielden we stand en rustten we niet op onze lauweren. We behaalden even zelfs een voorsprong van 10 punten.  

We schoten niet in paniek.

Overpelt pakte in het begin van de tweede helft uit met 2 rugworpen, waardoor onze voorsprong ineens met 4 punten verkleinde. We bleven echter rustig en bouwden terug stap voor stap op.  

We onderschepten veel aanvallen en doelkansen.

De zijspelers gingen actief naar worpen, de achterspeler was weer snel en de barrage toetste als hij kon. Een combinatie van dit spel leidde ertoe dat veel worpen onderschept werden.  

We waren dus gewoon te sterk.

Tja, ook dat moeten we kunnen zeggen. Dankzij al het bovenstaande konden we de match ruim winnen. Einduitslag was 17-25, een duidelijk verschil van 8 punten. Voor Mechelen speelden en scoorden Niko Geens (3 punten), David Maes, Govert Muyldermans (5 punten) en Johan Muyldermans (17 punten).

 

Aan de eindrangschikking zal het niets meer veranderen, maar zo nog eens winnen is toch goed voor de moraal.