PJ Kaulille B-krachtbal Mechelen, 10/02/2008 - 10:30

Wedstrijdgegevens
Datum: 
10/02/2008 - 10:30
Competitie: 
provincie Limburg/Oost-Vlaanderen/Antwerpen
Thuisploeg: 
PJ Kaulille B
Thuisploeg score: 
25
Uitploeg: 
krachtbal Mechelen
Uitploeg score: 
14

Mechelen verplettert Kaulille

Soms is krachtbal spelen een droom. Lees maar even mee.

Net gewekt door de hemelse stemmen van Laïs, om 07u30 zondagmorgen, spring ik vrolijk uit bed, klaar voor een zondagvoormiddag vol krachtbal. Kaulille B is onze tegenstander, de ploeg waartegen we in de eerste en tweede ronde telkens wonnen. Gezwind fiets ik naar onze plaats van afspraak, eethuis Put aan de Zandpoortvest, alwaar een al even vrolijke Govert en Jan me staan op te wachten. Allemaal vrolijke gezichten, het is dan ook schitterend weer, de naam wintermaand onwaardig maar dat vinden we niet erg. Niko was iets vroeger opgestaan en was al gaan joggen, we pikten hem onderweg al lopend op. We waren zelfs met 5, want Deef wilde ons vervoegen, zijn eerste uitmatch, en reed rechtstreeks naar daar. Wat we hoopten, werd bewaarheid. Kaulille werd van het kastje naar de muur gespeeld. In de eerste helft konden ze nog wat volgen, we moesten zowaar enige moeite doen om te vermijden dat ze teveel zouden scoren. Maar geen probleem, we behielden een kleine maar aanvaardbare voorsprong van twee punten. Bij de rust was het 8 – 10. Kaulille hoopte uiteraard dat de felle zon ons in de tweede helft parten zou spelen, maar niets was minder waar. We speelden een match de naam eerste klasse waardig. Het samenspel verliep vlot, we toetsten naar believen, de aanvallen waren strak en onze verdediging sloot zich bij elke tegenaanval. Ondertussen stapelde Kaulille de blunders op. We hadden soms wat medelijden met het spel dat zij vertoonden, lees maar even mee: bij een pas liet hun achterman de bal in zijn eigen doel vallen; meermaals overschreden ze de werpplaats bij hun eerste worp-wat uiteraard niet mag; ze begonnen op het veld te discussiëren wie er nu de eerste worp moest nemen, het lukte hen echt niet; eenvoudige boog-worpen in het midden van hun verdediging lieten ze vallen; de zijspelers bewogen amper zodat we er eenvoudig overgeraakten; het toetsen lukte amper. En als ze dan eens aan ons doel geraakten, smeten ze ofwel buiten, ofwel in de handen, ofwel vangbaar. Om maar te zwijgen over de vrijworp die ze tegenkregen omdat hun reservespeler tijdens een ‘minuut’ niet mee in het veld kwam staan – iets wat verplicht is. Mechelen profiteerde dan uiteraard van de gelegenheid en scoorde bij elke aanval. Er had meer ingezeten, maar het medelijden was te groot. Mechelen kon dan ook met een trots gevoel het veld verlaten, Kaulille werd in de tweede helft helemaal van het veld gespeeld. De einduitslag was dan ook navenant: 14 - 25

Voor Mechelen speelden en scoorden Johan Muyldermans (5 punten), Niko Geens (5 punten), David Maes (3 punten), Jan Bryssinck (7 punten) en Govert Muyldermans (5 punten). 

Piep piep …piep piep

Dju, 07u30, was het dan echt een droom? Ik waande me precies in de omgekeerde wereld. Wat het ook zij, het was een mooie droom.