Molenkracht Bree-krachtbal Mechelen, 08/03/2008 - 18:30

Wedstrijdgegevens
Datum: 
08/03/2008 - 18:30
Competitie: 
provincie Limburg/Oost-Vlaanderen/Antwerpen
Thuisploeg: 
Molenkracht Bree
Thuisploeg score: 
29
Uitploeg: 
krachtbal Mechelen
Uitploeg score: 
17

Het leven zoals het is: krachtbal Mechelen, part 2 Zaterdag 8 maart 2008 16.30 u.: Pils doet zijn middagdut. Hij zou wel willen, maar mag nog geen wedstrijd spelen. Zijn medische kaart is ondertussen wel in orde maar zijn vergunning nog niet: volgende keer beter Pils! 16.30 u.: Peter zal er vandaag niet bij zijn, alhoewel zijn wedstrijddoop twee weken eerder goed meegevallen was. Peter moet thuis nog verkocht krijgen dat krachtbal niet alleen op zondagvoormiddag is.  16.30 u.: Roel, de benjamin van de hoop, gaat niet mee uit spelen. Als zesdejaarsstudent heeft hij ambities om het laatste jaar vlotjes door te komen, en verkiest hij studeren boven verre verplaatsingen. De volgende thuismatch is hij er echter weer bij! 16.30 u.: Dave en Karlien wachten aan frituur Put, dat was immers de afspraak. 16.35 u.: Govert komt aangesneld en belt Johan, die normaal altijd op tijd is. 16.36 u.: Johan meldt dat hij met Niko afgesproken heeft dat ze hem thuis komen afhalen, omdat hij tot 16 u. zwemles had met zijn dochter. 16.37 u.: Niko en Ruben komen aangereden. 16.40 u.: Johan wordt opgepikt, Dave is aan ’t tanken, 2 minuten later zijn ze op weg richting Bree. 16.40 – 18.03 u.: de spelers peppen elkaar op tijdens een sfeervolle rit, klaar om leider Bree in de pan te hakken. Deze keer gaan ze winnen, hebben ze zichzelf voorgenomen in de auto, net als vorige week.  18.30 – 19.30 u.: Mechelen speelt een match: Bree – Mechelen. 19.50 – 20 u.: de Mechelse spelers drinken een staande pint (Dave, Govert en Johan al zittend), ze worden die avond immers nog verwacht op een lentedans.  20.05 u.: de Mechelaars scheuren richting Mechelen, alwaar ze eerst Pita Merad bestormen, om enkele uren later present te zijn op een sfeervolle lentedans.  Zondag, 08.45 u.: ondergetekende schrijft volgend verslag voor de gazet.  Mechelen heeft gisteren danig weerstand geboden tegen leider Bree. Dat een overwinning er niet in zat, was vooraf al duidelijk, maar het spelniveau van Mechelen was onverwacht goed. In het begin leidde Mechelen zelfs even met 1-3, maar twee rugworpen van Bree maakten deze voorsprong al snel ongedaan. Uiteindelijk werd er gerust bij 12-8 achterstand. In de tweede helft verliep het moeilijker, door een wissel mistte Mechelen voldoende werpkracht. Bree liep steeds verder uit, maar Mechelen heeft de schade alsnog kunnen beperken: 29-17Voor Mechelen speelden en scoorden Johan Muyldermans (9 punten), Niko Geens (3), Ruben Vandamme, David Maes en Govert Muyldermans (5 punten) 

 Donderdag, 22u25: Verslaggever wil ook dit nog vermelden.

De Mechelaars hebben een hele goeie match gespeeld. Uiteraard zat winnen er tegen leider Bree er niet in, maar de match was wel de moeite waard. Mechelen stond zelfs regelmatig op voorsprong nl. 0-1 en 1-3. Bree besefte toen dat ze zo niet verder konden spelen, en keilden twee rugworpen in het Mechelse doel, de stand was ineens 5 – 3. Bree dacht hiermee het spel te doen kantelen, maar dat was buiten de sterke verdediging van de Mechelaars gerekend, zij hielden stand en konden de kloof beperken tot 4 punten. Ruststand was slechts 12 – 8, niet slecht voor een match van de laatste tegen de eerste.

 

Net na de rust ging het even verkeerd. Mechelen mistte door de wissel met Niko de nodige werpkracht om aan het doelgebied van de tegenstanders te geraken, en kreeg vooral doelpunten tegen. Mechelen kon deze afgang gelukkig stoppen, en streed verder. Dankzij twee mooie rugworpen van Govert kon de opgelopen kloof wat beperkt worden. De spelers verdienen zeker een pluim voor hun verdedigingswerk. Bree slaagde erin nog 3 rugworpen te scoren, wat gelijkstaat met zes punten, maar zag er zeker 4 gestopt door de sterke Mechelse verdediging.

En het klinkt vreemd, maar ondanks een 29-17 nederlaag gingen de Mechelaars met een tevreden gevoel naar huis. Een toffe match, een sterke verdediging en een goeie aanval, wat moet je nog meer hebben.