KBC Overpelt-krachtbal Mechelen, 16/03/2008 - 10:00

Wedstrijdgegevens
Datum: 
16/03/2008 - 10:00
Competitie: 
provincie Limburg/Oost-Vlaanderen/Antwerpen
Thuisploeg: 
KBC Overpelt
Thuisploeg score: 
15
Uitploeg: 
krachtbal Mechelen
Uitploeg score: 
14

Ik wist van niets…

 

In een tot de allerlaatste minuut spannende match heeft Mechelen met slechts 1 punt verloren tegen Overpelt. Echt geen lachertje hoor, zo’n match met slechts 1 punt verschil verliezen, eigenlijk vraagt dit de nodige concentratie, techniek en doordacht handelen. Want, een beetje onoplettendheid kan al snel leiden tot bvb. 2 punten achterstand, of erger, een gelijkstand of voorsprong.

Soit, we hebben onze naam dus weer hoog gehouden: krachtbal Mechelen, de ploeg waar spelen plezant doch winnen ambetant is.

 

Aan wie ligt het dan, dat we met slechts één punt verloren zijn? We vroegen het aan onze spelers zelf:

-          Govert, hoe komt het dat jij slechts één rugworp gescoord hebt, een tweede, en Mechelen zou gewonnen zijn…

-          Govert: oh, heb ik er maar één gescoord? Ik? ik wist van niets.

 

-          Johan, hoe komt het dat je de laatste worpen in het eerste kwartier van de match vooral in de handen smeet? Enkele goalen meer en Mechelen zou gewonnen zijn.

-          Johan: Oh, is dat zo, waren die geen doelpunt? Ik? Ik wist van niets.

 

-          Ruben, waarom liet jij een pas die je toegeworpen kreeg door je handen vallen, recht in het doel? Als je die gevangen had kreeg Overpelt geen punt, en was ’t gelijkspel geweest.

-          Ruben: oh, mag dat dan niet? Ik wist dat niet. Maar ik heb toch gescoord.  

 

-          Niko, waarom liet jij ook een bal door je armen vallen, niet veel voor ’t einde van de match, toen Mechelen bijna kon scoren?

-          Niko: Oh, ik wou de spanning er inhouden, was dat zo dicht tegen ’t einde van de match? Ik wist van niets.

 

-          Dave, waarom kan jij in je derde wedstrijdmatch niet gewoon eens scoren, dat is toch niet zo moeilijk?

-          Dave: scoren, ah, da’s nieuw, mag dat ook, ik wist van niks.

 

Veel spelers die van niets wisten, we werden dus niet veel wijzer over het waarom van deze nipte nederlaag. Zodoende zal je het moeten stellen met onderliggend verslag, al bij al een mooie weergave van de feiten:

 

In de eerste helft keek Mechelen al snel tegen een 6-2 achterstand op, maar raapte alle kracht bijeen om een antwoord te bieden op het aanvallende spel van Overpelt. Mechelen klom terug en kon de kloof terugbrengen tot een 9-8 stand bij de rust. De tweede helft was spanning ten top, beide ploegen bleven aan elkaar gewaagd. Mechelen slaagde er echter niet in het voortouw te nemen, ook de slotfase bracht geen resultaat: 15-14. Voor Mechelen speelden en scoorden David Maes, Johan Muyldermans (7 punten), Niko Geens, Ruben Vandamme (1 punt) en Govert
Muyldermans (6 punten).

 Op paasmaandag krijgt Mechelen de kans om revanche te nemen, de inhaalmatch tegen Overpelt is gepland. Maar eerst genoten de Mechelse spelers in café Luna van lekkere curryworsten en een portie playboy-televisie. En dat op zondagmiddag.