Lozen Bocholt-krachtbal Mechelen, 25/11/2007 - 10:30

Wedstrijdgegevens
Datum: 
25/11/2007 - 10:30
Competitie: 
provincie Limburg/Oost-Vlaanderen/Antwerpen
Thuisploeg: 
Lozen Bocholt
Thuisploeg score: 
26
Uitploeg: 
krachtbal Mechelen
Uitploeg score: 
13

Gekomen om te winnen

Het was een mooie ochtend, die keer, ergens in het verre Limburg. Dus dachten we, ach ja, waarom geen wedstrijdje krachtbal spelen? Gelukkig was Lozen Bochelt (of “Lozen” voor de ingewijden) dezelfde mening toegedaan. Al mochten ze thuis niet weg.. dus wij naar Lozen.

Met een gewaagde nieuwe ploegopstelling –Ruben op rechts zij- voelden we al direct dat er potentieel in deze voormiddag zat. Kwestie van dat potentieel nu ook nog in punten om te zetten. En dat liep vlot. Mechelen –wij dus- begon strak en geconcentreerd en haalde al in de eerste seconden zijn eerste triomf; ze wonnen de toss! Hiervoor hadden zij gegokt op “kop”, wat gezien de afkomst van het gebruikte euromunt toch wel enige risico’s inhield. Edoch gegokt en gewonnen, en dat voelde goed.

Die winning-mood bleef de daaropvolgende minuten dan ook bewaard, waarbij Mechelen er zelfs in slaagde de score te openen! Of het dan wel of niet in het eigen voordeel was, ontgaat ondertekende nu even. Wat er ook van zij; de maneblussers waren gekomen om herinnerd te worden, en wilden dan ook met minstens 13 punten naar huis kunnen weerkeren. Het gemis aan Johan-de-derde-worpenman dreigde even voor ontstemming, maar Jan schraapte z’n zelve bij elkaar en deed wat gedaan moest worden. De ploeg speelde als een geoliede machine waarbij elke ploegmaat de bal in het doelgebied van de tegenstander deed vallen. Helaas wilde Lozen niet mee in ons “Mechelen wint”-idee en boden de sympathieke Limburgers keihard weerstand. In de eerste helft hield Mechelen de gelederen waterdicht maar na de rust piepte er een moment van zwakte. Ondanks de indrukwekkende spring/duik/vangbewegingen van Ruben-op-de-zij, de adembenemend purende derde worpen van Jan, de schokkend efficiënte slidings van Niko en de choreografisch hoogstaande vangpogingen van Govert slaagde Mechelen er niet in om Lozen in achterstand te duwen. Eerder omgekeerd. We waren gekomen om te winnen, maar moesten ons voornemen in de auto achterlaten.

Voor Mechelen speelden en scoorden Niko Geens (3 punten), Ruben Van Damme (1 punt), Jan Bryssinck (4 punten) en Govert Muyldermans (5 punten). Mechelen verloor met spijtige 26-13 cijfers.