PJ Kaulille B-krachtbal Mechelen, 28/09/2008 - 10:30

Wedstrijdgegevens
Datum: 
28/09/2008 - 10:30
Competitie: 
provincie Limburg/Oost-Vlaanderen/Antwerpen
Thuisploeg: 
PJ Kaulille B
Thuisploeg score: 
15
Uitploeg: 
krachtbal Mechelen
Uitploeg score: 
15

4 spelers, 30 goals, 1 verkeerd t-shirt.

De vuurdoop van krachtbal Mechelen was er eentje om niet snel te vergeten. Voor zijn eerste uitmatch moest Mechelen naar Kaulille, de ploeg waar ze dit seizoen nog 5 keer moeten gaan spelen. De verhitte discussies de laatste weken over de keuze van de kleur van de t-shirts, waarin het democratisch gekozen groen-met zwarte tinten het uiteindelijk moest afleggen tegen het door een minderheid gekozen blauw-wit, vooral gebaseerd op praktische ('t zijn de clubkleuren') en niet zozeer esthetische argumenten, leidde ertoe dat een niet nader genoemde persoon een totaal foute tenue meehad. Het had wel iets, 4 paarse tenues op het veld, 3 blauwgrijze en 1 witte. Geen probleem, het draait uiteindelijk om het spel en niet zozeer om de kleur van de tenue.

 

Dat mevrouw gps ons langs zeer landelijke weggetjes leidde, en we bijgevolg genoegen moesten nemen met een Limburgse niet-verse bakker, zorgde voor een gemoedelijke sfeer in het dreamteam, bestaande uit Govert, Niko, Johan en Peter. De eerste helft was er vooral een met veel onderschepte aanvallen en weinig doelpunten. Geen saaie match, dat zeker niet, wel een match waar beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. Ondanks de inzet van dit tactisch wapen slaagde Peter er niet in zijn succesvolle rugworpen van de training nu te verzilveren. De aantekenaar gunde hem wel een doelpunt, en dat zonder geworpen te hebben, je moet het maar kunnen. In een behoorlijk warme nazomer bleef de stand dan ook zeer beperkt, het was bij de rust niet meer dan 5-5. De tweede helft verliep vlotter. Niko nam succesvol de laatste worp over, Govert schoof en dook weer naar believen, Johan ging af en toe zelfs naar de grond, nu de bal nog vasthouden, en Peter maakte zijn moeilijke rol als barrage waar. De Mechelaars slaagden erin een kleine kloof te slaan, en stonden op een bepaald moment met 7-11 voor. De buit was bijna binnen zou je denken, maar Kaulille vocht terug en verschalkte de Mechelaars met een snelle rugworp en naderde zo tot 1 punt. In de laatste minuut scoorden ze nog eens, waardoor bij een 15-15 stand elke seconde telde. Ondanks verwoede pogingen wat extra seconden te kopen, was de tijd net te kort om de allerlaatste aanval te vervolledigen: 15-15 was ineens de einduitslag.

Een mooie en spannende match, waarin Mechelen uiteraard vooral het slachtoffer werd van factoren waar ze geen invloed op hebben zoals het foute t-shirt, de niet-verse koffiekoeken en mevrouw gps. En ook een beetje ten gevolge van een resem te vermijden fouten, die louter aan de omstandigheden toe te wijzen zijn. Een kans om Kaulille te overrompelen hebben we niet benut, de komende 5 keer zal het wat anders zijn. Voor Mechelen speelden en scoorden Niko – ik ben zo trots op mijn mooie auto- Geens (7 punten), Govert -ik zal de sportraad eens gaan overtuigen-Muyldermans (6 punten), Johan -ik ben voorzitter omdat dat zo mooi klinkt-Muyldermans (1 punt) en Peter -volgende keer ga ik zeker terug mee-Lenie (1 punt). Roel, Pils, Jan, Dave en Ruben waren in gedachten bij ons.