krachtbal Mechelen-PJ Kaulille A, 06/10/2007 - 20:00

Wedstrijdgegevens
Datum: 
06/10/2007 - 20:00
Competitie: 
provincie Limburg/Oost-Vlaanderen/Antwerpen
Thuisploeg: 
krachtbal Mechelen
Thuisploeg score: 
14
Uitploeg: 
PJ Kaulille A
Uitploeg score: 
26

Duidelijke krachtsverhoudingen (maar in de foute richting)

Krachtbal Mechelen slaagde er afgelopen weekend niet in degelijk weerwerk te bieden tegen Kaulille A. Na de vlotte overwinning tegen Kaulille B vorige match, waren de rollen deze keer omgekeerd.

De eerste 3 minuten en 37 seconden van de match kon Mechelen goed meespelen, de kloof bleef beperkt. Na 3 minuten en 38 seconden keerde het tij echter. De Mechelaars maakten teveel fouten, raakten niet op elkaar ingespeeld en verzuimden hun kansen te benutten. Je hoeft geen wetenschapper te zijn om te beseffen dat de combinatie van bovenstaande elementen nefast is voor de volksgezondheid, de gemoedstoestand en de uitslag van het spel. Voeg daarbij nog de verlichting die niet altijd even aangenaam was, de zijlijnen die niet steeds even zichtbaar waren en het ontbreken van een scheidsrechter, en je weet dat dit een match om snel te vergeten is.

Krachtbal Mechelen had zijn eerste thuismatch iets anders voorgesteld. We hadden nochtans zo ons best gedaan. Het uitklapbare campingtafeltje alsook de opplooibare campingstoeltjes zorgden voor de gepaste sfeer, de ontbrekende cijfers op het scorebord leidden echter tot wat wrevel.
Doch dit terzijde. Het had wel beter gekund. Aangezien de aanvallen van Kaulille meermaals voorspelbaar waren, was dit een haalbare kaart, maar Mechelen liet zich telkens verschalken. Meer doelpunten tegen dan dat ze zelf konden maken was dan ook het logische gevolg.

Na 25 minuten spelen stond het 7 - 12, voor Kaulille voor degene die dit nog niet door hadden. De tweede helft verliep niet echt beter, Mechelen geraakte de eerste tien minuten zelfs meermaals niet voorbij de middenlijn, toch een basisvoorwaarde om een doelpoging te ondernemen. Na overleg besloten we Kaulille te geven wat ze verdienden, en streefden wij ernaar in de tweede helft net zoveel doelpunten te maken als we in de eerste helft gemaakt hadden.

Dat lukte wel, in de tweede helft werd het 7 - 14. Je hoeft geen wiskundeleraar te zijn om te weten dat de optelsom van 7 - 12 en 7 - 14 uiteindelijk een slotsom van 14 - 26 geeft. Deze einduitslag was een getrouwe weergave van de krachtsverhoudingen.

Voor Mechelen speelden Govert Muyldermans (1 punt), Jan Bryssinck (3 punten), Johan Muyldermans (6 punten), Niko Geens (4 punten). De 16 jarige Roel Gooris debuteerde tussen de kloeke dertigers, en deed zijn uiterste best.