krachtbal Mechelen-Molenkracht Bree, 13/10/2007 - 20:00

Wedstrijdgegevens
Datum: 
13/10/2007 - 20:00
Competitie: 
provincie Limburg/Oost-Vlaanderen/Antwerpen
Thuisploeg: 
krachtbal Mechelen
Thuisploeg score: 
15
Uitploeg: 
Molenkracht Bree
Uitploeg score: 
24

Mechelen moet afhaken

Mechelen moest zijn meerdere kennen in leider Bree. Op zich is dat geen schande, Mechelen staat 5e en Bree staat met voorsprong eerste. Het had mooi geweest, de in krachtbalverhoudingen bekeken talrijk opgekomen toeschouwers te trakteren op een stunt. Het mocht niet zijn. We hadden nochtans ons best gedaan, de fluo gemarkeerde kegeltjes zorgden voor een sfeervolle verlichting, Maten Makkers Maes deed de rest, wij moesten gewoon een matchke spelen. Dat gewoon bleek echter onvoldoende te zijn.

Het was altijd achtervolgen geblazen, wat op zich ook geen schande hoeft te zijn. In de eerste helft kon de achterstand immers altijd aanvaardbaar gehouden worden, Mechelen volgde meestal op amper 2 punten. Een geslaagde rugworp van Govert deed de Breeenaars (inwoners van Bree) zelfs even bibberen. Pas tegen de rust aan moest Mechelen ietwat prijsgeven, krachtbaldoelpuntsgewijs bekeken viel dit ook nog mee, de achterstand bedroeg 4 punten (9-13).

13 voor Bree, een ongeluksgetal, merkte nieuweling - en laatste dag 16 jaar oud - Roel op, dat belooft. Het ongeluk was echter aan de foute zijde.In het begin van de tweede helft sputterde de Mechelse trein te lang, en dat kostte de Mechelaars een aantal te vermijden tegendoelpunten. We dromen allen van de match waarin we eens al onze worpen gaan benutten, of geen bal in de handen van de tegenstander zullen werpen. I had a dream.

Bovendien speelt het beperkte doelgebied ons ook parten, gezien krachtspelers zoals Johan en Dennis normaalgezien los het veld heen en weer oversmijten, wat echter zinloos is bij een begrensd doelgebied. Jan slaagde er af en toe wel in de verdediging te verschalken.

Einduitslag was 15-24. Voor Mechelen speelden en scoorden Govert Muyldermans (6 punten), Dennis Boxstaels (3 punten), Jan Bryssinck (5 punten), Johan Muyldermans (1 punt). Roel Gooris verdedigde.