krachtbal Mechelen-KBC Overpelt, 14/03/2009 - 20:00

Wedstrijdgegevens
Datum: 
14/03/2009 - 20:00
Competitie: 
provincie Limburg/Oost-Vlaanderen/Antwerpen
Thuisploeg: 
krachtbal Mechelen
Thuisploeg score: 
15
Uitploeg: 
KBC Overpelt
Uitploeg score: 
24

Er zijn geen zekerheden meer in deze wereld, of toch nog enkele.

Daar waar vroeger – in een op zich nog niet zo ver verleden - Overpelt een haalbare kaart was, is deze zekerheid anno 2009 toch niet zo evident meer. Na het wegvallen van onze vaste achterman Govert, op wiens pols een laffe aanslag gepleegd werd, hebben de Mechelaars alle moeite van de wereld om een voltallige ploeg samen te stellen.
Gelukkig was er Gette, de coming man van Mechelen die na zijn eerste wedstrijd de smaak zo te pakken heeft dat hij er tegen Overpelt opnieuw bij was. En gelukkig waren er ouwegetrouwen Niko en Johan, die er gewoon bijna altijd staan op een zaterdagavond, of het nu match is of niet. En gelukkig was er tenslotte Ruben, wiens werkgever zo vriendelijk is zijn weekenddiensten af te stemmen op de krachtbalkalender. Er zijn toch nog enkele zekerheden.
En gelukkig was er Jan, die met een overbelaste bilspierpeeswervelschijf niet meer mag spelen maar wel nog kan fluiten en als gelegenheidsscheidsrechter de match leidde. Want die zekerheid is er ook nog, een scheidsrechter is er meestal niet.
Om het verder niet te langdradig te maken, en vanuit de vaststelling dat een betere tweede helft bij de Mechelaars ook nog altijd een zekerheid is, bespreken we hieronder enkel de tweede helft.

De Mechelaars legden de Limburgers het vuur aan de schenen. De aanvallen verliepen vlot, de meeste doelkansen eindigden bovendien op de juiste plaats, en de verdediging stond paraat. Gette profileerde zich als de nieuwe achterspeler, die altijd kan invallen als Govert nog eens van het veld gekegeld zou worden. Een zware opdracht, tijdens de tweede match al ineens tot achterman gebombardeerd worden, maar hij kweet zich goed van zijn taak. Blijven oefenen, en we kunnen alle doelkansen van de tegenstanders stoppen. De score verliep gelijkopgaand, maar Overpelt maakte alsnog een kloof tot 3 punten. De laatste minuut was dan ook behoorlijk spannend, na eerst een poging tot rugworp die iedereen van heinde en verre zag aankomen, en Overpelt in eerste instantie zelf, slaagde Johan er alsnog in om in de allerlaatste seconden de Overpeltse verdediging met een rugworp te verschalken.

Net te weinig om deze tweede helft te winnen, de Mechelaars strandden op een 9-10-nederlaag. Een zeer mooi resultaat, al zeg ik het zelf.
Verder nog enkele minder relevante cijfers: eerste helft eindigde op 6 – 14, tel daarbij 9 – 10 bij en je komt op een 15-24-eindstand. En voor de statistieken: Niko scoorde 5 keer, Johan 9 keer en Ruben 1 keer.