krachtbal Mechelen-Lozen Bocholt, 21/03/2009 - 20:00

Wedstrijdgegevens
Datum: 
21/03/2009 - 20:00
Competitie: 
provincie Limburg/Oost-Vlaanderen/Antwerpen
Thuisploeg: 
krachtbal Mechelen
Thuisploeg score: 
10
Uitploeg: 
Lozen Bocholt
Uitploeg score: 
32

Kol-aan-de-pollen

Op deze eerste officiële lentedag ontving Krachtbal Mechelen in eigen huis het hoger geklasseerde Lozen Bocholt. De thuisploeg was in grote getale aanwezig en iedereen stond scherp om het opgekomen publiek een sterk spektakel te bieden.
En daar slaagden ze ook in! Ondanks de verloren toss vermeed Mechelen dat Bocholt de score in haar eerste aanval opende. Blauw-wit onderschepte de bal en sloeg keihard terug op de counter. Een zwaar verrast Bocholt kon slechts met moeite de bal uit het eigen doel houden. Nog 49 minuten te gaan en alles was mogelijk! Met Niko, Lenie, Gette en Pils stond immers een team op het veld dat het vel duur zou verkopen, of –euh- bij voorkeur zelfs bijhouden. Reservespelers Roel en Ruben keken nagelbijtend toe.
De aanvallen en tegenaanvallen waren gelijkopgaand. Bocholt scoorde het eerste punt, en Mechelen volgde enkele seconden later. De ervaring van Bocholt had overduidelijk moeite met de gedreven thuisploeg... doch helaas; ‘gedreven’ is niet altijd gelijk aan ‘gepokt en gemazeld’. En dat vertaalde zich in nummers; Bocholt slaagde erin enkele kleine maar cruciale foutjes van de Mechelaars keihard te bestraffen met een overdaad aan doelpunten. De 6-15 achterstand bij de rust gaf dan ook een onjuist beeld van de krachtverhoudingen.
Het enige echt mindere moment van de match situeerde zich na de break; in plaats van een succesvolle doorstart in de tweede helft, startte de licht gewijzigde thuisploeg de volgende 25 minuten in ongewone verwarring. Bocholt was weinig genadig en profiteerde van de chaos om Mechelen de doodsteek te geven. Tot de thuisploeg plots besliste dat daar geen sprake van kon zijn. Lenie vond in een mirakelingeving zijn tweede (of derde ondertussen) adem en riep de overrompeling een halt toe. Gesteund door staalharde worpen van Niko en de kol-aan-de-pollen vangtalenten van Ruben, nam Mechelen het heft weer stevig in handen. Ook Roel acteerde als een ervaren barrageman en dwong de Limburgers tot hoge en riskante worpen.
Maar de kloof was ondertussen  geslagen en de achterstand –euh- terminaal;.. al was er eensgezindheid dat het verschil niet meer zou vergroten. In de laatste minuten voerde Mechelen nog een verpletterende ‘shock and awe’ en dwong de bezoekers diep in het defensief. Helaas had het wijze Bocholt zich eerder in de match verzekerd van een comfortabele voorsprong en eindigde de wervelende match in afgetekende 10-32 cijfers. Voor Mechelen speelden en scoorden Niko (8 punten), Lenie (2 punten), Gette, Pils, Ruben en Roel.