Krachtbal Mechelen behaalt gelijkspel na onwaarschijnlijk einde.

Wedstrijdverslag: krachtbal Mechelen - Kaulille A

Krachtbal Mechelen heeft op zijn eerste thuismatch vriend en vijand verbaasd met een sterke match. Dat krachtbal Mechelen niet meer het ploegje is waar winnen een evidentie is bewezen de Mechelaars zaterdag. Kaulille A, de ploeg die vorig jaar 2e eindigde, werd bijna slachtoffer van onze strijdlust. Bijna, inderdaad, want na enkele allerlaatste minuten waarin ieders hart zowat stil stond om vervolgens aan een tempo van 180 bpm terug op peil te komen, eindigde de eerste competitiematch op een 20 - 20 gelijkspel.
Al van in de eerste helft speelden de Mechelaars goed. Er werd weinig gescoord, maar Kaulille slaagde er niet in afstand te nemen. Bij de rust stond Mechelen slechts één puntje achter: 8 - 9. Een meer dan behoorlijk resultaat.

In de tweede helft streden de Mechelaars voor wat ze waard waren, en ze konden de achterstand omzetten in de kleinste voorsprong.
De meegereisde supporters van de Limburgers waren niet opgewassen tegen het muzikale talent van onze 12e (of was het nu 5e) man. Het werd opvallend stil, daar aan de overkant. Even leek het spel uit de hand te lopen toen de scheids, dat is zoiets dat gemiddeld 2 keer op een seizoen de weg naar Mechelen vindt, een aantal beslissingen nam die bij de tegenstanders niet in goede aarde vielen. Het veld lag er nochtans goed bij.

De Mechelaars lieten zich echter niet uit concentratie brengen en behielden de minimale voorsprong die ze  ondertussen gewonnen hadden. Het verdere verloop van de match was zeer gelijkopgaand. Als Mechelen aanviel en scoorde, deden de Limburgers van kaulille dat ook. Als de mechelaars een bal - uiteraard buiten hun medeweten om - in de handen van de tegenstanders smeten, deden de Limburgers dat ook. Sympathiek, dat wel, maar we vermoedden dat het niet zo bedoeld was. En zo stond het op 36 seconden van het einde 20-20, helaas waren toen de Limburgers aan zet.

Was het onze beschermengel, God of gewoon ons kunnen? De worp die Kaulille alsnog aan de overwinning kon helpen werd vakkundig buitengetoetst. Goed en noet goed, omdat de tegenstander dan een extra worp mag nemen. Maar toen stond de belleman te rinkelen met zijn bel, en konden de Mechelaars terug ademhalen.

Een start van formaat die ons alvast de nodige spirit gaf. Bree, de onvervalste leider die volgende week de weg naar mechelen dient te vinden, is bij deze gewaarschuwd.

Sterke prestaties waren er van Johan Muyldermans (13 punten), Niko Geens (2 punten), Govert Muyldermans (5 punten), Roel Gooris en Ruben Vandamme. Uit welingelichte bron vernamen we dat 3 van de 5 bovenstaande spelers enkele dagen nadien nog steeds kampten met griepverschijnselen, geforceerde schouders en gekneusde ribben. Maar dat konden we niet bevestigd krijgen.