Sint bezoekt spelers krachtbal Mechelen

Sint: en Niko, ben je braaf geweest dit weekend?
Niko: Ja Sint, zeker...maar..
Sint: hoe, Niko, watte? Hoor ik daar een maar?
Niko: Ja Sint. Awel he, we moesten een krachtbalmatch gaan spelen tegen Kaulille, da's die Limburgse club met een stuk of drie ploegen. Deze keer was 't tegen de B's.
Sint: En, je hebt daar toch geen domme fouten gemaakt?
Niko: euhm, eigenlijk wel Sint. K ben ne keer of 3 bij den eerste worp met mijne voet op de lijn gelopen, en da's een fout. Balverlies he, en dan mochten die Limburgers dus ineens van aan de vrijworplijn smijten. Doel natuurlijk.
Sint: aiaiai, 't is te hopen dat dit geen invloed heeft gehad op de einduitslag.
Niko: tja...

Sint: en Govert, ben je braaf geweest dit weekend?
Govert: Ja Sint, zeker...maar..
Sint: hoe, Govert, watte? Hoor ik daar een maar?
Govert: Ja Sint. Awel he, we moesten een krachtbalmatch gaan spelen tegen Kaulille, da's die Limburgse club met een stuk of drie ploegen. Deze keer was 't tegen de C's.
Sint: En, je hebt daar toch geen domme fouten gemaakt?
Govert: euhm, eigenlijk wel Sint. K heb den bal bij den eerste worp ne keer of 3 rechtstreeks buiten gesmeten, en da's een fout . Buitenspel he, en dan mochten die Limburgers dus ineens van in onze helft opzetten. Met twee worpen, doel natuurlijk.
Sint: aiaiai, 't is te hopen dat dit geen invloed heeft gehad op de einduitslag.
Govert: tja...

Sint: en Marc, ben je braaf geweest dit weekend?
Marc: Ja Sint, zeker...maar..
Sint: hoe, Marc, watte? Hoor ik daar een maar?
Marc: Ja Sint. Awel he, we moesten een krachtbalmatch gaan spelen tegen Kaulille, da's die Limburgse club met een stuk of drie ploegen. Ale, heb ik van horen zeggen want dat was mijn eerste uitmatch.
Sint: En, je hebt daar toch geen domme fouten gemaakt?
Marc: euhm, eigenlijk wel Sint. K ben op nen bepaalde moment gewoon rustig in 't doelgebied van de tegenstanders gewandeld, ik dacht dat da 20 jaar geleden nog mocht. Maar da's een fout.  Vrijworp tegen, dus mochten die Limburgers ne vrijworp nemen, doel natuurlijk.
Sint: aiaiai, 't is te hopen dat dit geen invloed heeft gehad op de einduitslag.
Marc: tja ...

Sint: en Johan, ben je braaf geweest dit weekend?
Johan: Ja Sint, zeker...maar..
Sint: hoe, Johan, watte? Hoor ik daar een maar?
Johan: Ja Sint. Awel he, we moesten een krachtbalmatch gaan spelen tegen Kaulille, da's die Limburgse club met een stuk of drie ploegen. Deze keer was 't tegen de A's.
Sint: En, je hebt daar toch geen domme fouten gemaakt?
Johan: euhm, eigenlijk wel Sint. W hadden nen aanval onderschept, in de helft van de tegenstander. We hadden dus twee worpen en kans om te scoren. Ik dacht dat ik het in ene keer kon afmaken, maar da was dus niet het geval he. Bal gepakt, en aanval dus kwijt. En een kans om te scoren minder natuurlijk.
Sint: aiaiai, 't is te hopen dat dit geen invloed heeft gehad op de einduitslag.
Johan: tja...

Sint: en Barthel, ben je braaf geweest dit weekend?
Barthel: Ja Sint, zeker...maar..
Sint: hoe, Barthel, watte? Hoor ik daar een maar?
Barthel: Ja Sint. Awel he, we moesten een krachtbalmatch gaan spelen tegen Limburg. Ale, een Limburgse club maar ik ken het verschil nog niet zo, k ben ne nieuweling he. 't Was Limburg B denk ik.
Sint: En, je hebt daar toch geen domme fouten gemaakt?
Barthel: euhm, eigenlijk wel Sint. Bij 't verleggen ben ik niet altijd zo nauwkeurig, ale, gewoon scheef, en dat mag niet he. Bal niet verlegd, en dan moest den worp van in zo'n hoekske gebeuren. Niet simpel natuurlijk, en dus meestal geen doel.
Sint: aiaiai, 't is te hopen dat dit geen invloed heeft gehad op de einduitslag.
Barthel: tja...

Sint: komaan mannen, ge gaat me nu toch niet wijsmaken dat er geen goede acties waren. Vertel ieder van jullie eens een goede actie die dag.

Niko: mijn worpen waren strak, ik smeet zelfs regelmatig over de verdediging heen. En ik heb weer veel ballen gevangen he.
Govert: ik stond er natuurlijk weer als achterman, en w' hebben zo veel doelworpen kunnen vangen. En mnne eerste worp was eigenlijk best o.k.
Marc: na 20 jaar zonder match ineens dat ritme halen, en weinig aan werpkracht ingeboet, da's niet minnekes he.
Johan: het overgrote deel van mijn doelworpen was ook doel, en 't duurde wat lang maar zeker in den tweede helft dook ik af en toe naar nen bal.
Barthel: ik vind dat ik als barrage toch heel wat ballen afgeremd of doorgetoetst heb, en dat moet er ook zijn he.

Sint: ale, kom, omdat het over het algemeen goed was, krijgen jullie van mij allemaal ne zak pintjes.
Zeg Piet, kunt gij een korte samenvatting maken van hetgeen die gasten hier verteld hebben?

Zwarte Piet: Ja Sint, luister.
“Krachtbal Mechelen heeft in een zeer spannende match uiteindelijk in de laatste minuten het onderspit moeten delven tegen Kaulille B. Na een zenuwslopend einde verloor Mechelen met het allerkleinste verschil: 16-15
In de eerste helft waren de Mechelaars goed op dreef, ze scoorden veel, speelden zuiver en konden de tegenstanders bijhouden. Er werd zelfs gerust bij een 8-9 voorsprong. In het begin van de tweede helft maakte krachtbal Mechelen enkele cruciale fouten, waarvan de Limburgers profiteerden. Drie rugworpen van Limburger Noël Severens - goed voor 6 punten - waren fataal voor Mechelen. Tot vlak voor affluiten was het nog gelijk, maar Kaulille had de laatste aanval, ze maakten hier dankbaar gebruik van: 16-15.
Voor Mechelen speelden en scoorden Johan Muyldermans (10 punten), Marc Hermans, Niko Geens, Govert Muyldermans (4 punten) en Bart Van Asch (1 punt)”