krachtbal Mechelen-KBC Overpelt, 27/10/2007 - 20:00

Wedstrijdgegevens
Datum: 
27/10/2007 - 20:00
Competitie: 
provincie Limburg/Oost-Vlaanderen/Antwerpen
Thuisploeg: 
krachtbal Mechelen
Thuisploeg score: 
21
Uitploeg: 
KBC Overpelt
Uitploeg score: 
25

Mechelen leidt nipte nederlaag

Ondanks een sterke tweede helft, zijn de Mechelse spelers er niet in geslaagd te winnen tegen Overpelt. Het schaamrood moest deze week echter niet op de wangen komen, de prestatie die de Mechelaars leverden, was meer dan behoorlijk. Je zou kunnen vermoeden dat dankzij de gelegenheidsscheidsrechters Govert en Johan het spel bij voorbaat al gespeeld was, doch daaraan lieten ze zich niet vangen. De geboden bedragen, allen tussen de 2500 euro en de 9500 euro, waren niet van die aard het spel te kunnen beïnvloeden. Dan maar beroep doen op de blonde supporters langs de zijkant, Karolien, Sofie en Lotta, maar Overpelt liet zich hierdoor niet uit het veld slaan, althans niet zichtbaar.

Er moest dus daadwerkelijk gekrachtbald worden, en dat werd dan ook gedaan. In de eerste helft zag het er echter niet goed uit, de onvermijdelijke fouten waren ook dit keer van de partij. Krachtbal Mechelen zonder fouten is als een café zonder bier, zou je bijna zeggen. Misschien waren de Overpeltse spelers toch wat onder de indruk van de supporters, want ondanks de Mechelse fouten bleef hun voorsprong beperkt tot 6 punten (10-16).

Johan nam in de tweede helft de scheidsrechtersfakkel over van Govert, maar laat het duidelijk zijn dat deze wissel niets te maken heeft met het betere spel dat Mechelen in de tweede helft liet zien. Doch dit terzijde, in de tweede helft werden de fouten weggewerkt en was het spel veel zuiverder. Krachtbal Mechelen had het overwicht, de meeste aanvallen waren succesvol, ze naderden zelfs tot op 1 punt. Er was weer hoop, tot een geplaatste achterwaartse worp van de Overpeltse nr. 6 deze hoop deed uiteenspatten. De laatste minuten waren spannend, maar Mechelen kon de achterstand niet meer omzetten in een overwinning, het werd 21-25. Een lichte ontgoocheling overheerste, zeker toen bleek dat ook de cafetaria de deuren al gesloten had.

Voor Mechelen speelden en scoorden Johan Muyldermans (8 punten), Niko Geens (8 punten), Roel Gooris, Dennis Boxtael (2 of 3 punten, afhankelijk van de bron), Govert Muyldermans (3 of 2 punten, afhankelijk van de bron), en Ruben Vandamme.