Mechelen sluit af met nederlaag maar blikt tevreden terug.

Krachtbal Mechelen heeft zijn laatste match van het seizoen verloren. Dat het een moeilijke strijd zou worden, wisten de Mechelaars op voorhand. In de heenronde wonnen de Limburgers van Grote Brogel, die derdes staan, al met ruime 8 - 31 cijfers.

In het eerste deel van de eerste helft kon Mechelen het wedstrijdritme goed volgen. Er was een achterstand van 4 punten, wat gezien de omstandigheden relatief aanvaardbaar was. De Mechelse ploeg bestond immers uit 4 spelers die nog nooit in deze bezetting een wedstrijd gespeeld hadden. Een aantal fouten in de Mechelse aanval leidden echter tot een grote kloof, er werd gerust bij een 17 - 7 achterstand.

Het duurde tot lang in de tweede helft voor er terug gescoord werd, helaas waren het ook hier de Limburgers die het voortouw namen. In de laatste minuten vond Mechelen nog zijn tweede adem, maar de schade was toen al te groot. Eindstand was 27 - 10.

Voor Mechelen speelden en scoorden Dries Umans (2 punten), Govert Muyldermans (3 punten), Roel Gooris en Johan Muyldermans (5 punten).

Toch blikt krachtbal Mechelen tevreden terug op het voorbije seizoen.

Na een verrassende start met een gelijkspel tegen Kaulille A, leed krachtbal Mechelen de ene nederlaag na de andere. Op 6 februari, na de winterstop, kon Mechelen pas voor een eerste maal winnen. Blijkbaar zat het ritme er goed in want de Mechelaars wonnen in totaal 4 matchen. Een opsteker voor de vele nieuwe spelers en voor de club. Dankzij deze overwinningen eindigde krachtbal Mechelen voor het eerst sinds jaren niet laatste maar behaalden ze een 7e plaats (op 9 ploegen).

Enkele cijfers

* Mechelen behaalde de 7e plaats. 

* Op 16 wedstrijden behaalden ze 4 overwinningen, 1 gelijkspel, 1 forfait en 10 nederlagen. 

* De Mechelaars scoorden 218 doelpunten en kregen 338 tegengoals. 

* Krachtbal mechelen haalde 39 punten, wat er 5 minder zijn dan de nr. 6 (Overpelt) in de rangschikking, maar 1 meer dan Edegem en 5 meer dan Kaulille C.