KBC Edegem-krachtbal Mechelen, 04/11/2007 - 10:30

Wedstrijdgegevens
Datum: 
04/11/2007 - 10:30
Competitie: 
provincie Limburg/Oost-Vlaanderen/Antwerpen
Thuisploeg: 
KBC Edegem
Thuisploeg score: 
16
Uitploeg: 
krachtbal Mechelen
Uitploeg score: 
16

Thriller in oorlogsgebied

Op zondag 4 november, een historische dag voor de zoon van één der spelers, stond de topper en tevens derby der lage Landen Edegem-Mechelen op de agenda. Deze match eindigde in het verleden meestal in een thriller, een uitputtingsslag, een schandelijke nederlaag of een bekvechten van volwassenen onder elkaar. Mechelen moest meermaals het onderspit delven, en dat wilden we deze keer voorkomen.

In onze versterkte tank, die luistert naar de naam Geit, reden we in topsnelheid naar het belegerde Fort V in Edegem. Onze benjamin verkoos snelheid boven veiligheid, en reed met zijn niet-gecamoufleerde brommertje langs risicovolle sluipwegen. Aangekomen in het statische Fort V, begaven we ons naar de hoger gelegen kleedkamers, waarin tijden van nood brandweermannen zich klaar maken voor het heetst van de strijd.

De match zelf speelde zich af op een door vele oorlogsbommen aangetast veld, waardoor het spel niet geheel waterpas verliep. De stand was bijgevolg ook niet altijd even waterpas, gelukkig met een licht overwicht van de Mechelse kant. Op het vlak van leeftijd lag het overwicht duidelijk aan de oorlogsveteranen van Edegem. Maar het moet gezegd, de match verliep verbazend gelijkopgaand. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, het verschil bedroeg in de eerste helft nooit meer dan 1 punt, er werd gerust bij een 10-10 stand.

In de tweede helft konden de Mechelaars zelfs de afstand verdubbelen. De Mechelaars hadden gedurende een 4tal minuten een relatief gezien riante voorsprong van 2 punten. De bewoners van Fort V konden dit niet aanzien en lieten van zich horen. De Mechelaars raakten van de kaart door de vele sluipschutters die ze overal in het bos plaats zagen nemen. De ontploffing van een oud oorlogstuig deed de spanningen verder oplopen, met enkele fouten tot gevolg. In deze chaos werden doellijnen verwisseld met vrijworplijnen, blies de kracht van het oorlogstuig de bal in de in de armen van de tegenstander, of deed concentratieverlies de overhand nemen. Met een welgemikt schot werd onze achterspeler bovendien gevloerd, die daardoor niet de 100% capaciteiten kon tonen die hij in principe heeft. Mechelen was tegen dit oorlogsgeweld niet opgewassen, en gaf zijn riante voorsprong uit handen, meer zelfs, de oorlogsveteranen van Fort V kwamen in de laatste minuut op voorspong. Een spervuur van geweerschoten vloog ondertussen om de Mechelse oren, maar de man die de doellijn met de vrijworplijn wisselde, maakte zijn fout goed en scoorde in de laatste 10 seconden van de match nog de gelijkmaker. 16 – 16, de eer was gered.

Voor Mechelen speelden en scoorden Jan Bryssinck (1 punt), Govert Muyldermans (1 punt), Niko Geens (1 punt), Dennis Boxstael en Johan Muyldermans (13 punten). Verslaggever van dienst, live vanop de boekenbeurs, was Ruben.