Het leven zoals het is: een grasspriet op een krachtbalveld.

We hadden vandaag een gesprek met Bert de Grasspriet. Bert is een grasspriet gelegen op het wedstrijdveld van krachtbal Mechelen, gedomicilieerd in sportpark de Nekker. We volgden Bert eens tijdens een thuismatch van zijn werkgever, om ook eens de mensen achter de schermen in de kijker te zetten.
De vraag was gewoon 'vertel eens jouw ervaren tijdens een thuismatch van krachtbal Mechelen'.

We hadden de vraag duidelijk nog niet mogen stellen. Bert begin zijn relaas al met een klaagzang: "Daar waar vorig seizoen mijn woonplaats slechts eenmaal om de twee a drie weken, voor een thuismatch, gebruikt werd, komen de spelers van Mechelen dit seizoen ook al op dinsdagavonden het gras van het wedstrijdveld platspelen. En ze zijn met veel, daar op de training. Enkele weken geleden telde ik 32 voeten die heen en weer liepen. Begrijp je dat ik nood heb aan rust?", vroeg Bert ons.

Bert vervolgde: "Ik had me dus voorbereid voor vandaag, want met 32 Mechelse voeten en dan nog een stel Kaulilse voeten zou het echt wel een drukte van jewelste worden. Vreemd, want ik telde niet meer dan 10 Mechelse voeten, k begrijp niet goed waar die 22 anderen gebleven waren."

"Soit, in de eerste helft kon ik er wel goed tegen, mijn voorbereidingen hadden geholpen. In de eerste helft van de wedstrijd lag ik op het deel van de Limburgers. Er was veel beweging, ik zag redelijk veel Mechelse benen boven mij. Dat is niet abnormaal, de Mechelaars zijn behoorlijk sterk, vooral en helaas meestal enkel in de eerste helft. Mijn collega-sprietjes in het doelgebied kregen 9 keer een bal tegen hunne kop geworpen. Valt mee, 9 keer, want zo'n bal van 4 kilo die met grote kracht op de grond valt is niet niks. Ze vergeten echter wel eens dat de slidings die Govert doet om al die andere ballen te onderscheppen, ons veel meer schade berokkenen. 't Zou goed zijn dat de federatie daar eens stil bij staat. Ale, k hoorde van de sprieten in het Limburgse doelgebied dat zij toch ook 5 doelpunten te verwerken kregen, dus vanuit het resultaats-oogpunt bekeken was een 5-9 ruststand niet heel slecht."

"Helaas, het mocht niet blijven duren. In de tweede helft was het mijn beurt om op het Mechelse gedeelte te staan. Het was precies alsof het spel zich in de tweede helft enkel op dat deel afspeelde. De Limburgers geraakten altijd tot op de Mechelse helft, meeestal met een doelkans tot gevolg. De Mechelaars slaagden er echter regelmatig niet in met de tweede worp nog de middellijn te halen. Waardoor de Limburgers hun aanval konden beginnen vanop de Mechelse helft. Dubbel pech dus voor ons. We waren dan ook blij dat de wedstrijd voorbij was. We waren te murw geslagen om te weten hoe de match juist was. Vanuit onze platgedrukte ooghoek zagen we nog net de eindstand: 8 - 19"

Voor Mechelen speelden en scoorden Govert Muyldermans (3 punten), Niko Geens (4 punten), Roel Gooris (1 punt), Dries Umans en Ruben Vandamme.