De Gazet! Supporters! D'Hanekeef! The Outlaws!

Veel volk in de Nekker op zaterdag 30 oktober.
7 Mechelse spelers: Govert, Niko, Ruben, Roel, Pils, Mark en Johan
1 gelegenheidsscheidsrechter: Jan
1 journaliste voor het crossmediale jongerenproject Supo: Evelyne
2 supporters: Lenie, Vos.
Een stuk of wat tegenstanders
En dan wat menselijke restanten van de Halloweenwandeling van de avond voordien, die voor de gelegenheid t-shirts en vesten van The Outlaws aangedaan hadden. Deze laatsten waren echter enkel in de cafetaria gesignaleerd. Gelukkig voor hen, want hadden zij ons zien spelen, hadden ze prompt hun moto geruild voor een krachtbal.

Tegenstander Overpelt stond voor deze match op de derde plaats, en kwam dus even naar Mechelen om snel hun match te winnen. Wat ze weliswaar deden, maar niet nadat ze keihard moesten knokken tegen de Mechelse tegenstand. En de Limburgers gaven het nadien toe, ze hadden deze tegenstand niet verwacht. Dat ze het moeilijk hadden, werd duidelijk toen het Limburgse gevloek en geroep elkaar in sneltempo opvolgden. Ze zaten op hun paard, ofzoiets, en dat was duidelijk te merken. Onze vernieuwde aantekentafel zal wellicht ook meegespeeld hebben in deze sfeer. 

Al snel werd duidelijk dat geen van beide ploegen van plan was zich zomaar te laten doen. Na een gelijkopgaande eerste helft werd er gerust bij een 10-11 stand, een stand waarbij het nog alle kanten uitkan. Mechelen kreeg in het begin van de tweede helft zijn klassieke dip, waarvan Overpelt gebruik maakte en zijn voorspong vergrootte. Al snel bedroeg deze kloof 4 punten, waarbij de match alsnog op een blamage voor de Mechelaars dreigde uit te vallen. Dit was echter niet naar de zin van Jean Claude Ruben Vandamme, die met een welgemikte rugworp de Limburgse verdediging op een zijspoor zette, en de Mechelaars dankzij dit dubeel doel terug in de wedstrijd hielp. Hoezee Ruben, hoezee.
De kloof verkleinde opnieuw tot 1 punt, het einde van de match naderde, de spanning steeg ten top, de Limburgers kropen terug op hun paard. Wat Ruben kan, kunnen wij ook, dachten echter de tegenstanders. En zij vergrootten dankzij een rugworp opnieuw de kloof tot 3 punten. De klok tikte, ons hart bonsde, de supporters schreeuwden zich schor. Het mocht niet baten. Met alsnog een doelpunt in de laatste minuut scoorde Mechelen de laatste goal, maar ze bleven steken op een 18-20 eindstand. Pijnlijk, omdat er in deze match meer inzat, maar toch een opsteker na de slechte uitslagen van de laatste weken.

Wegens gebrek aan overwinning werd dan alvast de opsteker gevierd met een uitgebreid drinkgelag in stamkroeg D'Hanekeef, waarbij één motto bleef hangen "we pakken ze terug op eigen veld, daar waar ze het meeste zeer doet!". En we dronken er nog ene.

Voor Mechelen speelden en scoorden Mark Hermans (4 punten), Roel Gooris, Dirk Scheers, Ruben Van Damme (2 punten), Niko Geens (2 punten), Govert Muyldermans (8 punten) en Johan Muyldermans (2 punten).