Krachtbal Mechelen blijft zoeken naar de weg en de overwinning

Op zondag 7 november trok Krachtbal Mechelen naar het Limburgse Kaulille.
De GPS leidde ons langs de mooie Limburgse natuur waarvan je niet zou denken dat ze naar een krachtbalveld leidt. De seniors van de ploeg herkenden echter deze weg uit eerdere trips, en hadden dus het volle vertrouwen in de zwoele stem van Vrouwe GPS.

Vrouwe GPS was echter niet op de hoogte van de actuele werken en omleggingen, en leidde de spelers naar ongekende, verlaten en onontgonnen Limburgse gebieden. Het was een voorteken wat de match ons zou brengen.
Net zoals vrouwe GPS de weg niet meer vond, vonden de Mechelaars het juiste spelritme niet, maar kwamen ze zeer traag op gang.

De weg was onderbroken en afgezet door een versperring. Links een put, rechts een put, er was geen doorkomen aan.
Op het veld botsten de Mechelaars op een verdediging waar geen doorkomen aan was. Links lepe Jos, rechts grote Theo, zodat ze al snel tegen een 6-0 achterstand aankeken. We waren het advies "als groten Theo meedoet, absoluut niet naar hem smijten, hij pakt de bal altijd" even vergeten, waardoor onze aanvallen vooral in de armen van Theo eindigden.

De GPS zocht en vond niet direct een alternatief, zodat chauffeur Mark op goed geluk de aanwijzingen van seniors Govert en Johan - met de aarzelende gedoogsteun van Nander en Stijn - volgde, en we na een tijdje de juiste weg vonden.
Door teamwerk slaagden de Mechelaars erin om toch aan het scoren te slaan, zodat de match aantrekkelijker werd. De deelname van Stijn en Nander, die elk hun eerste competitiematch speelden, speelde de Mechelaars zeker parten. Stijn en Nander stelden al snel vast dat de snelheid en het niveau op een match nog sterk verschilt dan op een training. Beiden doorstonden hun vuurdoop echter goed.

De 11-5 achterstand bij de rust was problematisch maar was gezien de kwaliteit in het begin van de match best behoorlijk.

Om het tijdverlies wegens de omleiding terug te winnen, schakelde Marc een versnelling hoger om tijdig op de match te geraken.
In de tweede helft werd er sneller er efficiënter gespeeld en gescoord. Verhoudingsgewijs konden de Mechelaars de Limburgers beter volgen. Met een 10-8 doelpuntensaldo in de tweede helft was het duidelijk dat mechelen zich niet zomaar liet doen.

Het advies om grote Theo en de snelle achterman te mijden, werd deze keer wel opgevolgd, waardoor er regelmatig gescoord kon worden.
De opgelopen achterstand kon echter niet meer ingehaald worden, einduitslag was 21-13.

Voor Mechelen speelden en scoorden Mark Hermans (2 doelpunten), Stijn Van Asselberghs, Nader Van Dievel, Johan Muyldermans (10 punten), Govert Muyldermans (1 doelpunt).

Met alweer een basis aan ervaringen vatten de Mechelse spelers de weg naar Mechelen terug aan. Vlotjes...totdat vrouwe GPS ons opnieuw naar een reeds eerder op de dag tegengekomen wegversperring tegenkwam.