Onrustwekkende verdwijning in krachtballand, krachtbal Mechelen strandt op zucht van overwinning

In een hoogstaande wedstrijd is krachtbal Mechelen in de allerlaatste minuut gestrand op een zucht van de overwinning.
Lozen Bocholt, in niet zo lang vervlogen tijden nog kampioen, moest tot de allerlaatste minuut strijden om een overwinning uit de brand te slepen.
 
Met 5 spelers en de morele steun van een 6e die het solidair vond om zijn tenue aan te doen om te kunnen vlaggen, was Mechelen alvast numeriek in de meerderheid. Al van in het begin was het duidelijk dat de Mechelaars niet op hunne kop gingen laten zitten, de hunkering naar de eerste overwinning bereikt de laatste weken piekhoogtes. Met aan de zijkant nog een resem supporters van jong en oud, baadde het provinciale recreatiedomein in een enthousiaste sfeer.
 
Terwijl de 6 min 1 spelers op en naast het veld vochten voor wat ze waard waren, stroomde het bier vlotjes van in het flesje tot in de mond van niet nader genoemde supporters. Tussen twee slokken door schreeuwden ze zich schor, waarbij de scheidsrechter, een beschermde soort in Mechelen, zich net niet bedreigd voelde.
Het leverde alvast een hoogstaande match op, waarbij de punten tegen de rust gelijk verdeeld waren: 11-11, in het voordeel van Mechelen. 

In de tweede helft konden de tegenstanders van Lozen Bocholt enkele punten uitlopen. Mechelen zag zijn hoop op een overwinning slinken toen ze op een bepaald moment 3 punten achter stonden.
Maar toen lieten de twee chiromensen zich van hun beste kant zien.
Vooreerst kon Johan dankzij een wereldsafe een bal van superlimburger Pol onderscheppen. Of deze vangbal leidde tot een goal voor Mechelen is niet zo duidelijk meer, op zich ook niet zo belangrijk, maar het is vooral de wereldsafe die telt. Die andere chiroman Govert slaagde er wel twee keer in met een rugworp de Bocholtse verdediging te verschalken. Met zijn tweede actie verraste hij totaal door een poging van de Limburgers het verleggen te onderscheppen, volledig te counteren.
 
Dankzij deze 3 knappe chiro-acts vonden de Mechelaars tegen de slotminuten alsnog aansluiting. De allerlaatste minuut was er echter een die topsporter niet graag meemaken. Onder een immense  immense druk twijfelde topsporter 1 tot het nemen van een rugworp, die tot de overwinning had kunnen leiden. Hij koos het zekere voor het onzekere en riskeerde niets en gaf de bal door aan topsporter 2, die onder een nog immensere druk de allerlaatste kans had om de gelijkmaker te scoren. Maar God stak een handje toe, en daar waar deze worpen in de hele match wel lukte, hield de hand van God deze ultieme doelkans tegen. Einduitslag was 21-22 in het nadeel van Mechelen.
De supporters reageerden woest.

Voor Mechelen speelden en scoorden Niko Geens (5 punten), Johan Muyldermans (7 punten), Mark Hermans (1 punt), Dries Umans en Govert Muyldermans (8 punten).

Na de match vernamen we de onrustwekkende verdwijning van de twee topsporters. Ze werden vastgekneveld in het bos teruggevonden. Het flesjes Maes, de perfecte sjorringen en de voetsporen van een Vos leidden al snel tot de arrestatie van de verdachten. Eind goed al goed.