Tacktiek en efficiëntie aan toog volstaan niet

Krachtbal Grote Brogel heeft zijn naam waar gemaakt. De jonge Limburgers hebben de laatste jaren een sterke evolutie doorgemaakt, en maken al enige tijd deel uit van de top 3.
De iets minder jonge Mechelaars maken al ruim 25 jaar een sterke evolutie door, en maken de laatste tijd al onverkwikkelijk standvastig deel uit van de top 9.
 
Ondanks het feit dat krachtbal Mechelen zijn plaats in het klassement tot nu toe met succes verdedigde, en ze dus een geducht tegenstander zijn, waren ze het slachtoffer van het taktische en efficiënte spel van Grote Brogel. Taktisch en efficiënt, twee eigenschappen die de Mechelaars vooral aan de toog met succes benutten. 
 
Doch terug naar de wedstrijd.
Bij bijna-vriestemperaturen maakten de Mechelaars in de eerste helft nochtans een zeer frisse indruk. De ijspegels aan de wenkbrauwen zorgden wel voor een ietwat vertroebeld beeld, wat kan verklaren waarom de Mechelse ploeg iets trager op gang kwam.
Dankzij o.a. een knappe rugworp waarmee de Brogelse verdediging verschalkt werd, kon de achterstand beperkt worden tot 8 punten bij de rust: 15-7. Onmogelijk om in te halen, maar een behoorlijke prestatie tegen Brogel.
 
In de tweede helft zorgde een aantal fouten en de vermoeidheid echter voor een kwalitatief minder spel. Uiteraard kunnen de fouten van de Mechelaars verklaard worden door een aantal externe factoren.
U kan zelf uw keuze maken uit:
- de gevoelstemperatuur bedroeg min 17, wat een onmenselijke temperatuur is om te spelen.
- de krachtbal woog ten gevolge van de ijspegels 7 kg, een gewicht dat we niet gewoon waren.
- De andere spelers ontfermden zich uitgebreid over Agame die zijn eerste wedstrijd speelde, waardoor er enkele gaten in de verdediging ontstonden.
– de groep asielzoekers die tevergeefs op zoek was naar een slaapplaats bezette het wedstrijdveld
– Bart De Wever bezette het doelgebied van Brogel.
– ...
 
De Limburgers maakten hiervan dankbaar gebruik en wonnen met ruime 33-14 cijfers.

Voor Mechelen speelden en scoorden Johan Muyldermans (9 punten), Niko Geens (3 punten), Michael Claes, Mark Hermans (2 punten) en Dries Umans.