Edegem - Mechelen: kapotte tanden en een weggevoerde supportster

Krachtbal Mechelen heeft zijn tanden stuk gebeten op de taaie spelers van Edegem.
Mechelen en Edegem, het is altijd al een moeizame relatie geweest. Een match winnen is meer uitzondering dan regel, ondanks de gevorderde leeftijd van de Edegemse spelers.

Heeft het te maken met de oorlogssfeer van weleer die in Fort 5 ronddwaalt? Met de talloze scouts die in Edegem blijkbaar op zondagvoormiddag bijeenkomst hebben en de boel komen opvrolijken met verhalen over blauwe monsters? Met de jogsters in t-shirts zonder mouwen ondanks de koude temperaturen? Met het wedstrijdveld zelf dat op de schaal van Waterpas zijn beste tijd heeft gehad? We blijven zoeken naar een uitleg, want Edegem beter dan Mechelen?, neen, daaraan ligt het heus niet.

Tijdens de training de week voordien had een niet nader genoemd persoon de verboden zin "Edegem, dat is een haalbare kaart" uitgesproken. De tentakels die deze ongenuanceerde uitspraak met zich meebrachten, speelden ons zondag nog parten.

In een slechte eerste helft kon Edegem uitlopen tot 14-7, een grote maar op zich niet onoverbrugbare kloof. Mechelen probeerde maar bleef sukkelen. Pas in het tweede deel van de tweede helft slaagde Mechelen er in opnieuw te scoren. Het spannendste moment uit de wedstrijd was echter toen gepasseerd. In de rechterhoek van het veld dook een enthousiaste supportster op leeftijd iets te uitbundig naar een bal die - na een mooi Mechels doelpunt zowaar - haar wandelroute zou kruisen. Plat op de buik ging deze vrolijke gepensioneerde, en net voor ze 'gooooaaal!' kon roepen, smakte ze met haar hoofd tegen de beton. De Mechelse spelers snelden haar als een hecht team te hulp.

Achterspeler Zeehond gaf de gewonde vrouw ruggesteun, zijspelers Johan en Marc ondersteunden de getroffen vrouw om haar op een stoel te zetten, en Jan als barrage bewaakte de voorzijde van het slachtoffer, om te vermijden dat ze naar de voorkant zou overhevelen. Ondertussen zorgden Govert en Ruben ervoor dat opdringerige ramptoeristen afgeschermd bleven van de plaats des onheils. Als een hecht team zorgden de Mechelaars ervoor dat deze vrouw naar een ziekenhuis gevoerd kon worden. "Moge de beste winnen", stamelde ze nog, zwevend op de grens tussen levend en iets minder levend.

Blijkbaar leverde deze gebeurtenis toch een boost op, want de Mechelaars streden en vochten, en slaagden erin de ontstane kloof grotendeels te verkleinen, oa dankzij een geslaagde rugworp van Ruben.

Helaas was de tijd te ver gevorderd om de overwinning nog binnen te halen. Uiteindelijk werd het nog 21-17. Voor Mechelen speelden en scoorden Johan Muyldermans (5 punten), Ruben Vandamme (2 punten), Marc Hermans, Dries Umans, Jan Bryssinck (6 punten) en Govert Muyldermans (4 punten).