Krachtbal Mechelen stunt tegen Bree!

Krachtbal Mechelen heeft op zijn laatste match van het seizoen gestunt tegen leider Bree. De laatste tegen de eerste, symbolisch. Bovendien had Mechelen de kans om bij een overwinning Bree van zijn leidersplaats te stoten. Een mooi vooruitzicht.

Als we stunten geef ik een gratis vat, sprak de voorzitter. Een niet-sportgebonden uitspraak die blijkbaar meer invloed heeft dan de nodige peptalk tijdens de rust.

In de eerste 10 minuten slaagden ze er in niet minder dan drie rugworpen te scoren, waardoor het eerste doelpunt van Bree ineens niets werd. Bree keek aan tegen een 6-1 achterstand, en was vastbesloten het hierbij niet te laten. De eerste helft verliep verder gelijkopgaand, zowel Mechelen als Bree wisten de meeste aanvallen te verzilveren. De Beer van Bree schoot in actie, en kon in de laatste minuut voor rust de kloof dankzij een rugworp terug wat verkleinen: 12-9.

Mechelen werd deze match niet het slachtoffer van zijn gekende tweede-helft-dip. Dankzij een strategische verdediging en een efficiënte aanval konden de Mechelaars afstand houden. De Beer van Bree slaagde er niet in zijn werpcapaciteiten in het beperkte doelgebied ten volle te benutten.

De Mechelaars waren wel doodop, en met nog 2 minuten voor affluiten slaagde Bree er in terug gelijk te komen. De sfeer was te snijden, een ultieme rugworp bezorgde Mechelen alsnog de overwinning: 19-17. Bree droop zwaar teleurgesteld af, de voorzitter kwam zijn belofte na.

Voor Mechelen speelden en scoorden Marc Hermans (6 punten), Jan Bryssinck (4 punten), Roel Gooris (2 punten), Stijn Van Asselberghs (1 punt) en Johan Muyldermans (6 punten). 

...

 

Benieuwd of dit wedstrijdverslag waarheidsgetrouw is? Kom dan op zaterdag 16 april om 20 u. naar sportpark de Nekker voor de laatste match van dit seizoen: Mechelen - Bree