Boerka of hoofddoek, that's the question

Boerka of hoofddoek, that's the question

Als we verliezen tegen de B-ploeg van Overpelt, eigenlijk nog jeugdspelers, draag ik een boerka, verklaarde de voorzitter eens stoer na een training. En hij nipte van zijn zoveelste Hoegaerden. De eerste wedstrijd naderde, en de twijfels groeiden, ondanks het feit dat de jeugd met 4 kilo zou spelen ipv met 3. Govert haakte op 't allerlaatste moment af, toen bleek dat de afstand Caïro - Overpelt niet te overbruggen was in 1u 05 minuten, om over de typische vliegtuigzweetgeuren nog maar te zwijgen. Niko haakte af toen bleek dat de nazomer ideaal was om verder te werken in den bouw. Jan haakte na 10 minuten af wegens teveel last van zijn bronchitis. Maar met Johan, Marc, Vos, Zeehond en Hop hadden we nog een mooi team klaarstaan. Voor Vos en Hop een van de eerste uitmachen, en het smaakte naar meer.

De sfeer zat er helemaal in, toen bleek dat  onze in het vorige decennium bestelde krachtbal toegekomen was. De sfeer sloeg om, toen er voor de jeugdspelers een Belgisch compromis werd voorgesteld om het hen niet te lastig te maken. Soit, om een lang verhaal kort te maken en om niemand in een lastig parket te brengen, besparen we de details. Het volgende verslag is dan ook niet helemaal gelogen, maar de verslaggever had van sommige zaken plots een black-out.

Krachtbal Mechelen heeft in een felbevochten match een gelijkspel uit de brand gesleept tegen Overpelt B. Het jonge geweld van Overpelt bracht de Mechelaars nooit echt in de problemen, maar ze maakten het hen wel knap lastig. Bij de rust stond het 9 - 8 voor Overpelt, dankzij o.a. 2 rugworpen.In de tweede helft probeerde Mechelen de rollen om te draaien, met wisselend succes. Bij een 17-15 achterstand werd het in de laatste minuut nog zeer spannend, maar Mechelen maakte alsnog de gelijkmaker: 17 - 17. Voor Mechelen speelden en scoorden Marc Hermans (4 punten), Johan Muyldermans (4 punten), Jan Bryssinck, Bart Van Asch en Dries Umans (9 punten)

Of de plaats van afspraak nadien toch het authentieke café was een 2tal kilometer verder weten we niet. Feit was wel dat de aperitief in het vlakbijgelegen café ons tijdens die nazomer goed smaakte. We weten ook dat Rotselaar - Mechelen 5 minuten langer duurt dan Leuven - Mechelen.

De voorzitter vond dat gezien de omstandigheden en gezien de uitslag een hoofddoek meer dan voldoende was.