Van 0,9 naar 1,6 pro Mille in 50 minuten

De auto die ons zondag naar de match vervoerde wordt momenteel gedesinfecteerd, hij heeft nogal geleden onder het transport van enkele krachtballers wiens lichaam nogal te lijden had onder lentedansen en feesten in Peulis.

De resterende krachtballers die op het moment van vertrek nog/al/wel onder de wettelijke pro millegrens zaten, ze waren in de minderheid, roken hun medespelers aankomen. Anderzijds, de half slapende collega's waren de enige dapperen die na een nachtje hard werken het konden opbrengen om nog een match krachtbal te gaan spelen.  

Voor enkelen van de niet bij naam genoemde dronkaards voldeed een uurtje slaap om terug wat op hun plooi te komen. Desondanks beloofde het een moeilijke match te worden.  

Een hevige spionkop van geneeskundestudenten die bij de start van de match nog steeds bezig waren met hun lentedans, bracht er de sfeer in. "Komaan Vozz", "Hey Zjokke", 'Goe gedaan Zjean', 'Komaan Kakezoe', 50 minuten lang supporterden deze Gentse geneeskundestudenten voor Maes-Mechelen. Gewapend met een volle bak Maes, ondersteund door Mechelaar M., die erover zou waken dat de bak niet te snel leeg zou zijn. Slecht gewaakt.

De match dan, tja, de motor sputterde zeker in het begin nogal zeer hard, 't is nogal wat, met die stijgende benzineprijzen. We hadden een pril lentezonnetje tegen ons, laat ons dit als argument gebruiken waarom we bij de rust met 14-4 achterstonden.

De geplande wissel van J. door M. werd in laatste instantie afgeblazen, een gewaagde doch correcte keuze. De Mechelaars geraakten dan toch in de match, de match verliep behoorlijk gelijkopgaand. Na een kwartier hadden beide ploegen 5 punten gescoord, toen stond het dus 19-9.

Maar toen kregen we nog even de klap van de hamer, de klop van den Duvel of de slag van de Maes, want tegen affluiten was de stand 28-9. Ondanks een aantal goede
acties slaagden de Mechelaars er dus niet in te winnen.

Voor Mechelen speelden en scoorden Jan
Bryssinck (1 punt), Mark Hermans (8 pinten), Bart Van Asch (2 punten), Ruben Van Damme (1
punt) en Johan Muyldermans (5 punten).

Leve Maesmechelen.