Als ieder 1/4e speelt kan ieder 3/4e rusten.

Image: 

Moeten we nog bij de bakker stoppen?” was een van de eerste vragen die we zondag 17 maart voorgeschoteld kregen toen we in de auto stapten om te vertrekken naar Limburg Krachtbalprovincie. Neen dus, iedereen bleek al gegeten te hebben. Of het niet-eten-van-koffiekoeken-in-de-auto een eerste verklaring was van wat volgt, zullen we nooit weten. “We gaan voor de overwinning”, werd er alvast hoopvol gefluisterd. Maar we mogen ons niet laten vangen. ’t Is niet omdat  ze laatste staan dat het een makkie wordt. Onze eigen voorlaatste plaats is nu ook niet om over naar huis te schrijven. Gelukkig hadden we een reserve: altijd handig, zeker als er ne zieke valt.  Met 4 dus naar Overpelt: de Marc, Gette, Vos en Jokke.Wegens gebrek aan een reserve zaten we met een probleem. Wie kon nu wanneer rusten? En toen was er die creatieve oplossing. Laat ons elk 1/4e van de match spelen, dan kan iedereen 3/4e rusten. “Je moet dan wel beloven dat je tijdens jouw 1/4e voor 4/4e speelt, zodat we zeker winnen”, vertrouwde onze beschermengel ons toe. Zodoende. De senior van den hoop mocht beginnen. Marc speelde zuiver alsof hij nog geen 40 was. Op zijn eentje kon hij de tegenstanders goed op afstand houden, een kloof werd gemaakt. Na 12,5 minuten had Marc 9 punten gescoord, waarvan een rugworp. De tussenstand na 1/4e was 2 – 9.

De Gette volgde, hij had de zware taak om ervoor te zorgen dat de voorsprong minstens behouden bleef tot aan de rust. Hij haalde zijn beste capaciteiten uit de kast, en dook/wierp en schoof als de beste. En ook hij scoorde ondertussen nog af en toe, waaronder ook een rugworp. De Overpeltenaars kwamen er amper aan te pas. Gette won met 1-6, zodat er gerust kon worden bij een 3-15stand. Een sterk resultaat, maar doordachtheid bleef noodzakelijk. Met 6 rugworpen zou Overpelt immers gelijk kunnen komen, in krachtbal verschiet je van niets.

In het derde deel van de match mocht de Jokke tonen dat hij op zijn 40e nog iets kan betekenen. Stilletjes hoopten ze dat zijn 3eworpskreten impact zouden hebben. Er was bij de tegenstanders discussie over de poep, maar veel verschil maakte het niet. Johan maakte de kloof onoverbrugbaar. Hij won, dankzij ondermeer 1 officiële en 1 officieuze rugworp met 2 – 19. Opgeteld leidde Mechelen na 3/4e gespeeld met 5 – 34.Geen genade en afmaken, was tenslotte het codewoord dat Vos meekreeg. Het laatste 1/4e is in veel gevallen dat waar de vermoeidheid ons parten speelt. Maar aangezien Vos 3/4e had kunnen rusten, moesten we hiervoor geen schrik hebben. Vos deed wat hem gevraagd was, een rugworp en dan nog wat extra’s. Hij walste op landroverswijze over de tegenstanders en duwde hen definitief plat. Overpelt werd Onderpelt, Vos won met 1 – 7. De rekenwonders onder ons weten ondertussen al dat krachtbal Mechelen met 6-41 won. Ze zetten daarmee ineens een record neer, geen enkele andere ploeg won met zulke ruime cijfers tegen Overpelt B. Maandag 18 maart was de wereld helemaal anders… Voor Mechelen speelden en scoorden Johan Muyldermans (19 punten), Marc Hermans (9 punten), Bart Van Asch (7 punten), Gert Van Asch (6 punten).