Krachtbal, een toffe sport voor mannen met pit

flyer voor.jpg

Beschik je over snelheid, taktisch inzicht, kracht en uithouding? Ben je ouder dan 17 en man?En heb je geen schrik om te werpen met en te duiken naar ballen van 4kilo?

Dan is krachtbal zeker iets voor jou!

Krachtbal is een ploegsport waarbij het - net als bij vele andere sporten - de bedoeling is zoveel mogelijk te scoren. Het doel bevindt zich bij ons achter een lijn, de bal heeft een diameter van 50 centimeter en weegt 4 kilo. De bal moet gegooid worden. En toch moet je geen beer van een vent zijn om krachtbal te spelen. Snelheid, tactisch inzicht en uithouding zijn minstens even belangrijk als kracht. Meer zelfs, lichamelijk contact met de tegenstander wordt bestraft. 

Geen klassieke sport dus, en net daarom de moeite waard. Met 4 spelers vorm je al een team. Eenvoudig gesteld komt het erop neer dat je in 3 worpen de bal in het doelgebied van de tegenstander moet werpen om te kunnen scoren. Dankzij de vele regeltjes wordt het spel extra gevarieerd.

Geprikkeld? 

Kom op dinsdag eens kijken in de Nekker (grasveld naast atletiektribune) tussen 20 en 21.30 u. En breng ineens je voetbalschoenen en sportkledij mee, dan kan je zelf ook al eens proberen. 

Check ook