Mechelen ontwaakt uit een feestroes.

Image: 

Mechelen ontwaakte vanmorgen uit een feestroes. De Mechelse binnenstad werd zondagnamiddag overspoeld door duizenden feestvierders, die allen mee wilden vieren met de knalprestatie van krachtbal Mechelen. Een feest in allerijl opgezet, de match was immers pas ‘s voormiddags gespeeld. En ondanks de vermoeidheid namen de spelers toch nog de moeite om het uitzinnige publiek te groeten. En ze maakten bovendien nog tijd om enkele demo’s te geven, zodat iedereen kon zien hoe het enkele uren voordien gelopen was.

Want een knalprestatie, dat was het, daar in de Nekker.
Krachtbal Mechelen kwam, zag en overwon tegen Kaullille B. Niet met de vingers in de neus, dat zou behoorlijk gevaarlijk zijn, maar toch met de nodige vlotheid. En we willen nu ook niet beweren dat Mechelen nooit wint, we zijn niet zoals de Belgen die pas na 111 jaar de finale van de Daviscup haalt, maar we hebben ook niet een echt succesvol jaar achter de rug.

Op deze zonnige zondagvoormiddag namen de Mechelaars wel direct het voortouw, en dat bleek nadien hun sterkte geweest te zijn. Krachtbal Mechelen vergrootte stapsgewijs zijn voorsprong, die op een bepaald moment 5 punten bedroeg. Het was een wedstrijd met weinig doelpunten, het regelmatig wisselen van aanval zorgde wel voor een aantrekkelijke match. Maar Kaulille B kon weinig aanvallen succesvol afronden. Mechelen kon met een relatief gerust geweten pauzeren, bij de rust stond het 7-3. Een knap afgeblokte rugworp voorkwam een kleinere voorsprong.
Met een dubbele wissel nam Mechelen een risico, omdat er aan werpkracht ingeboet werd. Kaulille B maakte van de mindere aanvallen gebruik om de voorsprong te verkleinen. Mechelen leek even de pedalen kwijt te geraken maar herpakte zich snel. De druk nam echter snel toe, Kaulille naderde op een bepaald moment tot op 2 punten. Een gevaarlijke situatie, één rugworp tegen zou de gelijkmaker betekenen. De zenuwen kregen het hard te verduren toen Mechelen er niet meer in slaagde te scoren en zelfs een vrijworp miste. Een doelpunt op 2 minuten voor het einde kwam dan ook als geroepen. De aankondiging van de laatste minuut kwam als verlossing. Mechelen was net aan zet en kon zo de touwtjes in handen houden.

Einduitslag in deze spannende match was 13-10.

Voor Mechelen speelden en scoorden Marc Hermans (2 punten), Govert Muyldermans (4 punten), Roel Gooris, Johan Muyldermans (6 punten), Stijn Van Asselberghs (1 punt) en Patrick Castermans.


Kon je er zondagnamiddag op het overwinningsfeest niet bij zijn, dan heb je nog een kans de bijna-kampioenen te zien. Kom dinsdag om 20 u. naar het krachtbalveld in De Nekker. Vergeet je voetbalschoenen en sportkledij niet.