Rode lantaarn Mechelen gunt leider Kaulille overwinning.

Ondanks de Siberische vriestemperaturen (-35) besloten de Mechelaars de topper tussen beide leiders van het klassement niet af te gelasten. De supporters lieten het vandaag massaal afweten, maar dat kon de Mechelaars niet deren. Er werden enkele strategische keuzes gemaakt: het officiële speelveld werd door onze eigen neutrale jury speelonwaardig verklaard wegens de aanwezigheid van een plas water omdat het onduidelijk was hoe diep deze was. Te veel risico's op kwetsuren, er zouden maar eens spelers in kunnen verdrinken, dat wilden we niet op ons geweten hebben.De Limburgers waren dus genoodzaakt te spelen op ons trainingsveld, een een veld met een beperkt doelgebied. Een handicap, zeker voor een ploeg die normaalgezien in 2 worpen 3 maal het veld over smijt. Beeld je daarbij nog de honderden takjes in die we zaterdag op het veld waren gaan leggen, in de hoop dat die alvast voor een hindernis zouden zorgen.

Deze strategische keuzes hielpen helaas niet. Het verspreidden van de takjes een dag eerder had ons opgezadeld met een geforceerde rug. Het duurde dan ook geruime tijd vooraleer de Mechelaars op elkaar ingespeeld geraakten, Kaulille maakte de ene na de andere goal. Er werd gerust bij een 2-16 achterstand. Enkele pogingen om deze dictatoriale cijfers via minnelijke schikking te milderen, mensenrechten staan bij ons nu eenmaal centraal, werden door de Limburgse stoottroepen echter niet aanvaard.

Gelukkig bracht de zeer prille zon in de tweede helft iets meer warmte, krachtbal Mechelen maakte minder fouten. Maar de robuuste verdediging en roekeloze aanvallen van leider Kaulille waren niet te verslaan. Eindstand was een overweldigende 6-26. Voor Mechelen speelden en scoorden Johan Muyldermans (2 punten), Marc Hermans (1 punt) , Niko Geens (1 punt), Govert Muyldermans (1 punt), Roel Gooris (1 punt).