Ontgoocheling blijft beperkt ondanks verlies (Bree - Mechelen, 17 november 2018)

Waar we vroeger ons nog in bochten wrongen om redenen te verzinnen waarom we verloren hadden, zijn we nu gewoon trots op wat we gepresteerd hebben, ook al hebben we verloren. Veel eenvoudiger gewoon.

De match tegen Bree was er zo eentje. Ex-kampioen Bree was uiteraard veel te sterk voor Mechelen, maar de Mechelaars slaagden er toch in een reeks mooie aanvallen te doen, waardoor er toch tevredenheid heerste over de kwaliteit van ons spel.

In de eerste helft was het al snel achtervolgen geblazen. Bree scoorde vlot, Mechelen geraakte niet eens over de middellijn. Bij de rust leidde Bree al met 19-6

De combinatie Marc 1e worp - Roel/Kozze 2e worp - Johan 3e worp sloeg niet aan. Zelfs de gedachte dat er na de match mogelijk een knappe dienster achter de toog zou staan, hielp ons nog niet veel beter. We beseften dat we er met die gedachte niet zouden raken, dus voerden een wijziging door aan ons spel. Zelfs Martinez zou het niet verzinnen, maar we wijzigden onze aanpak al snel in een combinatie Roel/Kozze 1e worp - Marc 2e worp - Johan 3e worp. En dat lukte wonderwel wel beter. Deze doordachte switch in worpen leidde wel tot een efficiënter resultaat. Mechelen geraakte meer aan het doelgebied van de tegenstanders en kon redelijk wat doelworpen van Bree onderscheppen.
Den beer van Bree bleek dan weliswaar ver (18 meter!) te kunnen smijten, op snelheid als achterman was hij minder overtuigend.

Met op de valreep een geslaagde rugworp scoorde Mechelen uiteindelijk 14 punten, tegen Bree, best een topprestatie. De 33 doelpunten van Bree vervallen in dat opzicht in het niets.

Einduitslag was dus 33-14. Voor Mechelen speelden en scoorden Marc Hermans (4 punten), Roel Gooris, Roel van den Broeck en Johan Muyldermans (10 punten)